HHC-O

Dalším novým kanabinoidem, se kterým jste se mohli setkat, je HHC-O. Jedná se o upravenou formu HHC. Na rozdíl od něj má vyšší účinnost a delší dobu účinku. HHC-O je natolik nový kanabinoid, že o něm neexistují klinické studie. Informační základna je tedy převážně ze zkušeností zahraničních uživatelů.

Článek slouží pouze ke vzdělávacím účelům. Více o tom jak nakládat s informacemi na našich stránkách najdete v našem prohlášení odpovědnosti na konci článku. 

 

Co je to HHC-O

Hexahydrokanabinol-O-Acetát zkráceně HHC-O je psychoaktivní kanabinoid s euforickými účinky podobnými Delta 9 THC. Zároveň se jedná o jeden z nejnovějších kanabinoidů, které se dostávají na evropský trh. HHC-O je acetátová verze HHC, přirozeně se vyskytujícího kanabinoidu. HHC O Acetát, stejně jako hexahydrokanabinol, jsou na trhu poměrně krátce. Výzkumní pracovníci neměli dostatek času podrobně analyzovat tyto kanabinoidy a objevit jejich další klinické aplikace.

HHC-O vzniká aplikací acetátu na přirozeně se vyskytující HHC. Stejným způsobem vzniká například i HHCP-O nebo THC-O. Všechny tyto kanabinoidy jsou tedy polosyntetické a navíc se v přírodě nevyskytují. Díky této úpravě se zvýší potence kanabinoidu zhruba 1,5 krát.

HHCO-vs-HHC

HHC-O Účinky

HHC-O se stejně jako ostatní HHC kanabinoidy skládá ze dvou izomerů 9R a 9S (HHC-O). Izomer 9R má psychoaktivní vlastnosti na rozdíl od jeho sourozence izomeru 9S. Psychoaktivní vlastnosti tohoto kanabinoidu jsou přirovnávány k HHC, Delta 8 THC, Delta 9 THC a THC-O.

Důvodem, proč mají produkty Delta 9 THC a produkty HHC / HHC-O tak podobné účinky, je ten, že je lidský endokanabinoidní systém těla (ECS) zpracovává stejným způsobem. Znamená to také, že tyto kanabinoidy pracují se stejnými receptory CB1 v tomto nervovém systému.

Zesílená potence HHC-O znamená vyšší míru absorpce a interakce tohoto kanabinoidu právě s receptory CB1. Díky tomu je HHC-O nejčastěji přirovnávané k Delta 9 THC.

Účinky HHC-O se zpravidla dostavují po několika minutách a bývají déle aktivní v rámci srovnání s HHC. Celková doba účinku se při běžném dávkování průměrně pohybuje v rozmezí 1 - 2 hodin.

Při běžném dávkování HHC-O uvolňuje tělo, mysl a zároveň tlumí bolest, stres a úzkost. HHC-O také může pomoci k hlubšímu a klidnějšímu spánku.

 

HHC-O Vedlejší účinky

Bezpečnostní profil tohoto nového kanabinoidu je v rámci dosavadních zkušeností srovnatelný s Delta 9 THC. Zatím nebyly zaznamenány žádné výrazné abnormality v rámci vedlejších účinků. Mezi ně tak můžeme zařadit ty, které jsou běžné pro Delta 9 THC. Někteří zahraniční uživatelé měli při prvním užití pocity bolesti hlavy a sucha v ústech. Většina těchto uživatelů zaznamenala tyto vedlejší jevy pouze při prvním užití.

Největší riziko u všech nových kanabinoidů je jejich kvalita a původ. Produkty s HHC-O vždy pořizujte pouze z ověřených zdrojů, které dbají na původ a kvalitu svých produktů. Na trh se totiž dostává stále větší množství produktů z neověřených zdrojů. 

Mezi vedlejší účinky můžeme zařadit:

  • Zvýšená chuť k jídlu
  • Červené oči
  • Sucho v ústech
  • Rychlý srdeční tep
  • Závratě
  • Nespavost
  • Úzkost
  • Paranoia

 

HHC-O Zkušenosti zahraničních uživatelů

Hlavní informační základnou pro HHC-O jsou zkušenosti zahraničních uživatelů. Tyto informace nejsou podloženy lékařskými výzkumy. Účinky každého kanabinoidu jsou různé v závislosti na široké škále okolností a individuálnosti každého jedince. Zahraniční uživatelé se v rámci popisu účinku shodnou, že je silnější než Delta 8 THC. Uživatelé dále popisují intenzivní povznášející a uklidňující pocity včetně silného tělesného uvolnění. Odlišnosti v účincích mohou být mimo jiné zapříčiněny různými terpenovými profily, které ovlivňují výsledný efekt.

HHC-O nabízí velice podobné účinky jako Delta 9 THC. Mnoho zahraničních uživatelů mluví o tom, jak jim produkty HHC-O pomáhají s fyzickým nepohodlím, problémy s chutí k jídlu, nevolností, nerovnováhou nálady, spánkem a dalšími. 

V zahraničí se uživatelům doporučuje začít s malým dávkováním a postupně ho zvyšovat. Zahraniční společnosti svým zákazníkům také doporučují, aby měli na paměti, že účinky HHC-O nemusí být zaznamenatelné po dobu až dvou hodin od užití.

 

HHC-O Recenze zahraničních uživatelů

Na mezinárodních fórech je možné dohledat recenze zahraničních uživatelů. Ti bývají obecně příjemně překvapeni s účinností HHC-O. A co o něj říkají?

 

Daniel

„Jsem postižený PTSD a mám těžkou úzkost. Tento kanabinoid mi pomůže během několika minut."

 

Christina

„HHC-O Cartridge opravdu dobře fungují na zklidnění mé úzkosti a deprese a také mi pomáhají spát a odpoutat se od špatných myšlenek, které jsem už nějakou dobu měla.“

 

Gregory

„Tři hity a jsem tam... Jako zkušený starý pes nikdy nepíšu recenze, ale chtěl jsem skeptikům říci, že tohle je legitimní. Za mě oba palce nahoru.“

 

Zkušenosti, které získávají zahraniční uživatelé při užití HHC-O, závisí na zkušenostech, toleranci, dávkování a obsažených terpenech.

Je HHC-O legální?

Z legislativního pohledu na věc není HHC-O na seznamu zakázaných látek. HHC-O je produkt technického konopí a pokud produkty s HHC-O splní legislativní limit pro úroveň THC do 1 %, tak nejsou brány jako zakázané ani nijak jinak omezené. 

 

Jak se HHC-O vyrábí?

HHC-O se v přírodě nevyskytuje, a proto se vyrábí polosynteticky z jiných kanabinoidů obsažených v rostlinách technického konopí. HHC-O se vyrábí v laboratoři, kde výrobu vede zkušený chemik. Při výrově dochází k aplikaci Acetátu na sloučeninu HHC. Výsledkem tohoto výrobního procesu je chemicky ještě více stabilní sloučenina s vyšší účinností a delší dobou účinku.

 

HHC-O vs HHC

Oba tyto kanabinoidy jsou psychoaktivní a pocházejí z rostlin technického konopí. Díky tomu nejsou na našem území tyto látky zakázané, nebo jinak regulované. HHC O Acetát je upravená verze HHC. Díky tomu má zhruba 1,5 x větší účinnost v rámci vazby na Endokanabinoidní receptory CB1. HHC-O má také snadnější a efektivnější vstřebatelnost tělem. Díky tomu bývá nejčastěji srovnávané s Delta 9 THC. Dle zkušeností zahraničních uživatelů bývá oproti běžnému THC lépe "ovladatelné". Účinek nicméně bývá rozdílný díky individuálnosti každého uživatele a díky kvalitě použitých kanabinoidů a terpenů.

Na rozdíl od HHC má HHC-O tekutější a (zpravidla) světlejší formu.

 

Informace uvedené v tomto článku není možné chápat jako odborné rady, ani s nimi nelze takto zacházet. Tyto informace slouží pouze ke vzdělávacím účelům. Více se můžete dočíst v našem prohlášení odpovědnosti.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz